2 sandwichuri cu care incheiem vara

Hello, dragilor!

Va imbratisam nemaipomenit si ne cerem iertare pentru perioada lunga in care am lipsit de pe blog.

Adevarul este ca in ultima jumatate de an am fost foarte ocupati cu faptul ca ne-am mutat din chirie intr-un apartament pe care l-am cumparat, iar asta ne-a ocupat foarte mare parte din timp, caci l-am renovat de la zero.

Partea buna este ca am reusit sa facem o bucatarie conturata exact dupa visele noastre, iar acum avem toate conditiile si ustensilele pentru gatit in voie.

In apartamentul in care stateam cu chirie aveam o bucatarioara in care cu greu incapea o persoana si de fiecare data cand gateam/faceam poze pentru blog era o adevarata aventura.

Deocamdata am revenit cu 2 retete foarte usoare, dar super, duper gustoase, iar in foarte scurt timp revenim si cu poze din bucataria noua si frumoasa!

Asadar pentru azi avem 2 sandwichuri.

Pentru primul avem urmatoarele ingrediente:

  • Prajim painea in tigaie cu putin ulei de masline
  • Ricotta
  • Prosciutto Crudo
  • Smochine proaspete
  • Sare, piper, miere, ulei de masline – dupa gust

Arata demential, nu?

Gustul este pe masura! Fugiti la magazin si cumparati tot ce e nevoie, apoi rasfatati-va papilele gustative cu aceasta combinatie minunata de gusturi!

Pentru al 2 lea sandwich aveti nevoie de urmatoarele INGREDIENTE:

-1 vanata alba medie, taiata cubulete

-1 avocado moale

-1/2 cepa

-1/2 lamaie( sau cata preferati)

-sare si piper dupa gust

-cimbru verde -1 crenguta

-rosii cherry- 10 buc( sau cate preferati)

-Ulei de masline extravirgin-4 linguri

Mod de preparare:

Se prajesc cele 4 felii de paine (noi am folosit paine cu maia si nuci de la Mega), pe ambele parti, intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline.

Separat intr-o oala se pune ceapa taiata pestisori si usturoiul tocat marunt. Se prajesc la foc mic cu 4 linguri de apa si doua linguri de ulei de masline pana cand se inmoaie, apoi adaugam vinetele albe taiate cubulete, cimbrul, sare si piperul dupa gust.

Se lasa la foc mic timp de 20 de minute avand grija sa amestecati des. Cand vinetele sunt gata se scot intr-o farfurie intinsa si se lasa la racit.

Avocado moale se curata de coaja, se taie in doua se scoate samburele apoi se amesteca cu zeama de lamaie, ulei de masline, sare si pieper pana devine ca o pasta (se poate amesteca cu o lingura sa furculita). Se amesteca crema de avocado impreuna cu vinetele si se baga la frigider pana se racesc.

Se serveste rece pe paine prajita si rosii cherry proaspat taiate.

Este o reteta mai usoara si mai sanatoasa decat clasica salata de vinete cu maioneza si ceapa. Gustul devine super fresh caci poti pune zeama de lamaie care se potriveste de minune cu avocado.

Sandwichul asta are gust de VARA si va sugeram sa-l incercati cat mai rapid, cat inca mai sunt zile insorite si temperaturi dulci afara!

Cam asta a fost tot pentru azi, va multumim pentru vizita si ne revedem foarte curand!

HUGS!

Sinzi si Alex.

creative wordpress theme

Write a comment