Cina Romantica Foodsie

Hello, Hello!

Ce faceti, dragii mei indragostiti in bucatarie?

Astazi am un articol foarte frumos si folositor pentru voi, care sunt sigur ca o sa va placa mult!

Va povesteam in articolul trecut despre concursul Foodsie, organizat de prietenii mei de la Mega Image. Ati apucat sa va inscrieti? Daca nu, nu e timpul pierdut. Aveti toate detaliile de care aveti nevoie AICI.

Pe toata durata concursului veti primi consiliere din partea mea pe partea de plating, a lui Adrian Hadean pe partea de retete si a lui Andie pe partea de fotografie.

M-am gandit sa profit de faptul ca se apropie Valentine’s Day si sa indrept sfaturile mele pentru voi in aceasta directie.

Dragostea trece prin stomac, va spun sigur! Eu asa am cucerit-o pe iubita mea, asa ca de Ziua Indragostitilor nu veti da gres daca planificati sa-i organizati o cina romantica iubitei/ iubitului.

Efortul de a gati ceva cu drag si de a aranja masa pana la cel mai mic detaliu, o sa fie apreciat la maxim. Persoana iubita va fi cu siguranta coplesita si va aprecia asta mai mult decat o invitatie la restaurant, sau la film.

Alegerea meniului, a farfuriilor, a florilor, a muzicii de pe fundal sunt toate la fel de importante.

Imi amintesc prima data cand am invitat-o pe Sinziana la mine si mi-a spus sa-i gatesc ceva ce eu cred ca ea nu a mai mancat niciodata, dar in acelasi timp sa tin cont ca iubeste pastele.

Tineti cont de acest lucru! Care este mancarea preferata a persoanei iubite? Cu siguranta stiti! Incercati sa o gatiti intr-un mod original, sa-i faceti o reteta reinterpretata, nu pe cea banala cu care e obisnuita.

Eu m-am dus sa cumpar toate ingredientele si am avut grija sa cumpar si un buchet mare de levantica super parfumata, caci atunci era sezonul ei. Voi de asemenea puteti incerca sa luati alte flori decat cele pe care le luati de obicei si sa le puneti pe masa.

I-am gatit tagliatelle cu zucchini, rosii uscate, anghinare, avocado si branza de capra ( Reteta aici).

Asta este o poza fix din ziua aceea:

Le-am montat frumos intr-o farfurie superba facuta din lut, handmade, pe care am cumparat-o de la Horezu. Pe vremea aia era cam singura farfurie deosebita pe care o aveam in casa asa ca am vrut ca fiecare detaliu sa fie perfect.

A meritat efortul, cand a gustat din paste aproape ca i-au dat lacrimile de fericire. Le-a mancat cu ochii inchisi ca sa savureze fiecare aroma.

Observati ca toate ingredientele importante le-am pus deasupra pastelor.

De atunci insa am facut amandoi o pasiune pentru farfurii si ne-am cumparat foarte multe. Ea isi alege mereu farfurii roz, galbene, albastre cu flori,  sau alte brizbriz-uri, mie-mi plac cele in culori neutre si forme neregulate.

Intotdeauna cand gatesc, ei ii pun mancarea in farfuriile ei preferate.

La fel va sfatuiesc si pe voi sa faceti, sau de ce nu, sa cumparati doua farfurii noi, special pentru aceasta cina.

Fiti indrazneti atunci cand gatiti persoanei iubite, folositi flori comestibile, sau condimente exotice, nu va limitati la sare, piper si o bucata de carne corect prajita.

Faceti din aceasta cina o experienta de neuitat, cu gusturi care sa ramana intiparite in memorie cel putin toata viata! 😛

Si ca totul sa fie MAGIC, nu uitati sa aveti pe masa si un vin foarte bun!

(Photo Credit: Olga Thomas Photography Romania)

Acestea fiind zise, va doresc multa inspiratie si iubire, caci daca o sa faceti aceasta cina cu iubire, cu siguranta si platingul si gustul vor iesi perfect!

Nu uitati sa faceti fotografii preparatelor si sa va inscrieti in concursul Foodsie.

Aveti sansa de a castiga un salariu de 1000 de euro timp de 6 luni si titlul de “Chef Foodsie”.

Bafta multa!

Cu drag,

Alexandru.

 

 

 

 

 

creative wordpress theme

Write a comment