Tarta cu sfecla, branza si praz

Salutareeeeeeee, prietenuti!

La multi ani deliciosi sa aveti!

V-ati cantarit? Noua ne e frica! 😀 De sarbatori e prea greu sa te abtii de la atatea bunatati.

Probabil ati mancat si multa carne in perioada asta, asa ca azi avem pentru voi o reteta numai buna si anume o tarta delicioasa cu aluat facut in casa. Compozitia este de branza cu praz, iar sfecla coapta este presarata pe deasupra. Un fel de cireasa de pe tort. 😛

Ingrediente necesare si mod de preparare:

1. Aluat: faina alba 230 g, unt la temperatura camerei camerei 125 g, un ou, o lingurita de sare.

2

Toate ingredientele se amesteca foarte bine pana se incorporeaza tot untul, apoi se acopera cu folie de plastic si se baga la frigider 20 de minute, astfel devine mai tare si mai usor de intins.

Intindem o foaie de 2, 3 mm grosime, apoi o punem intr-o tigaie/ tava. 
Noi am folosit o tigaie de fonta cu diametrul de 24 cm.

3 6

Asezati uniform aluatul in toata tava/tigaia, apoi taiati excesul de deasupra.

Facem cateva gauri cu furculita, apoi se pune o hartie de copt peste toata suprafata aluatului, inclusiv pe margine.

Puneti in hartia de copt faina de grau sau fasole boabe (ce aveti prin casa), astfel aluatul nostru in timpul coacerii, avand greutate peste el, nu se va umfla.

7 8 9 10

 

Se baga la 180 de grade in cuptor timp de 15 minute, apoi scoatem hartia de copt cu faina/fasole si mai lasam aluatul inca 5 minute pana cand devine tare si a prins o usoara crusta.

11

 

2. Compozitia: un praz, branza de capra (telemea) 130g, smantana 32%grasime – 180 g, o lingurita seminte de chimen, 2 oua, sare piper.
Prazul se taie rondele, se soteaza rapid cu putin ulei de masline, sare si piper, apoi se amesteca cu restul ingredientelor: smantana, ouale, telemeaua de capra data pe razatoare mica si semintele de chimen.

Se scoate aluatul de la cuptor, apoi puneti in el compozitia si sfecla.

5

 

4

14

 

3. Sfecla rosiesare, ulei de masline

Sfecla se stropeste cu putin ulei de masline si sare, apoi se baga intreaga la cuptor la 180 de grade pana se inmoaie putin (aprox. o ora). Nu trebuie sa fie foarte coapta deoarece o sa se mai coaca si deasupra tartei.

O scoatem si o taiem felii rotunde pe care le asezam pe tarta, deasupra compozitiei.

Bagam tarta la cuptor la 180 de grade timp de 20 de minute.
Noi am pus apoi si niste alune de padure, dar puteti la fel de bine sa puneti miez de nuca.

1 13 15 16

Rezultatul final arata ca in pozele de mai jos.

Taiati felii triunghiulare si mancati cu toata familia.

Apoi o puteti baga la frigider si mancati si a2a zi, sau mai tarziu. Este la fel de buna!

17 18 19

Un deliciu, promitem!

Pofta mare si spor la gatit!

Cu drag,

Sinzi si Alex.

creative wordpress theme

Write a comment