Spaghete cu sos de parmezan si dovleac copt

Hey, Hey, Hey!

Am revenit cu o reteta de sezon, foarte gustoasa si misto, mai ales daca iubiti pastele, sau dovleacul in orice forma si preparat.

Este super simplu de gatit, asa ca nu aveti nici o scuza sa nu incercati sa o faceti! 😛

Noi am copt mai mult dovleac ultima data cand am facut si sandwich-ul din articolul anterior, din care am facut 3 retete. Pe una ati citit-o deja, asta e a2a, urmeaza a3a in zilele urmatoare.

Asadar, ingredientele de care aveti nevoie sunt:

  1. Spaghete (220 gr pentru 2 portii)
  2. Cubulete de dovleac placintar proaspat (dupa gust, noi am pus ca 300gr) si dovleac copt.
  3. Spanac proaspat (300 gr) (noi am gasit la piata)
  4. Parmezan (100 gr)
  5. Ulei de masline (3 linguri)
  6. Salvie (5 frunzulite) – optional
  7. Sare, piper (dupa gust)

Mod de preparare:

Intr-o tigaie se pune uleiul de masline impreuna cu salvia si cubuletele de dovleac.

Separat sa pune apa cu sare la fiert pentru paste.

Dovleacul se lasa la foc mediu pana cand incepe sa se inmoaie foarte tare, apoi adaugam in tigaie si spanacul (curatat si spalat) si un polonic din apa in care fierb pastele.

Dam focul tare, apoi adaugam spaghetele fierte, parmezanul ras, si amestecam bine pana se formeaza un sos.

Daca continutul din tigaie e prea uscat, mai puteti adauga putina apa de la paste.

Intr-o cana adaugati 4 linguri de dovleac copt pe care il pisati pana se face pasta. Pasta obtinuta o puneti de asemenea in tigaia cu paste si amestecati.

Serviti totul cat e cald. 🙂

a b c d e f g h i

j k l

Pofta buna si o saptamana usoara!

Sinzi si Alex.

 

 

creative wordpress theme

Comments (1)

Write a comment