Risotto cu urzici si leurda

Hello, hello,

Dupa cum v-am promis ieri, azi am revenit cu o reteta minunata, de sezon, extraordinar de gustoasa!

Pe langa reteta minune, toate fotografiile SU PER BE pe care urmeaza sa le vedeti sunt facute de Olga Thomas Photogrphy, cea mai talentata fotografa din lume! 🙂

Cu totii cumparam in perioada asta de la piata urzici si leurda, dar faceti si niste preparate mai deosebite din ele?

Hai sa va spunem propunerea noastra  de Risotto, care este compus din 3 etape:

1. Supa de legume sau pui ( noi am facut de legume), 2. Pesto de leurda si urzici, 3. Risotto ( produsul final).

Mai jos aveti scrise ingredientele pentru o singura portie mare.

1 2

  1. SUPA DE LEGUME ( ingrediente) : Pentru 3 L de apa punem 2 morcovi mari, 3 cepe, 2 tije de telina (apio), jumatate de praz, un pastarnac si o radacina de patrunjel.

Mod de preparare: Toate legumele se pun la fiert in apa rece, se adauga sare dupa gust si se lasa la fiert 30-45 de minute.

27

2.  PESTO DE LEURDA SI URZICI ( ingrediente): O legatura de leurda, o mana de urzici fierte, 30g de migdale crude, 30g de seminte de dovleac, parmezan ras 75g, ulei de masline 10 linguri, ulei de floarea soarelui de calitate buna tot 10 linguri, sare, zeama de lamaie si piper dupa gust.

(PS: Daca nu sunteti foarte mari fani leurda, inainte sa o puneti la pesto opariti-o, iar asta ii mai diminueaza din gustul intens.)

Mod de preparare: Puneti toate ingredientele de mai sus intr-un blender, pana obtineti o pasta omogena.

risotto cu urzici si leurda 10 23 29 26

3. RISOTTO (ingrediente): Orez Carnaroli sau Arborio 90g, supa de legume (cam 300-400 ml), vin alb sec ( 5 linguri), un sfert de ceapa alba tocata marunt, sare si piper dupa gust, ulei de masline ( 2 linguri), o lingura de unt.

Mod de preparare: Intr-o tigaie se pune uleiul de masline si ceapa si se lasa la foc mic pana cand ceapa se inmoaie, fara sa o rumeniti.

Orezul se spala in apa rece pana cand apa nu mai este albicioasa, ci limpede.

Se scurge bine apoi se adauga in tigaie. Se soteaza la foc mare circa 3 minute, apoi se adauga vinul. Se mai lasa la foc mediu pana cand acesta se evapora, apoi se adauga treptat supa calda si se amesteca energic pana cand orezul este fiert.

Dupa ce luam tigaia de pe foc, punem untul, o lingura cu varf de pesto, se amesteca foarte bine pana cand se incorporeaza foarte bine untul si sosul pesto. Optional, daca simtiti nevoia de mai mult parmezan se poate adauga dupa gust.

22 32 35 36 37

Noi am ales la aceasta reteta sa o asociem cu un ou fiert moale, de tara.

Ca sa obtii un ou moale nu trebuie decat sa fierbi oul timp de 3 minute si 40 de secunde. Oul se pune in ibric exact cand apa fierbe.

Asa arata rezultatul final. 🙂

40 42 43 47 41 45 48 49

Speram ca v-am facut pofta si o sa testati reteta noastra!

Va promitem ca o sa va placa la nebunie!

Daca vreti sa impartasiti aceasta reteta si cu alti prieteni, un Share este binevenit oricand! 😀

Multumim din suflet Olga pentru fotografiile minunate, iar voua va multumim pentru vizita.

Seara frumoasa, vise vindecatoare!

Cu drag,

Sinzi si Alex.

31 38 39

creative wordpress theme

Comments (3)

  • أحلى طعم من أيدك شكرا لك على هذا الطعام

    Reply
  • Incerc rețeta acum, dar fara Pesto. De ce nu va faceti un canal de youtube ?? 🙁 bafta ! :* :*

    Reply
    • Suntem la inceput cu blogul, dar urmeaza in viitorul apropiat si canal de youtube 🙂

      Reply

Write a comment