Pastele sunt mereu o idee buna

Hey, Hey, Hey!

Dragostea trece prin stomac, asa ca azi o sa va prezint primul fel de mancare pe care Alex mi l-a gatit si cu care bineinteles ca m-a cucerit.

Evident ca dupa ce ne-am cunoscut, muream de nerabdare sa mananc ceva facut de manutele lui, iar cand a venit ziua in care m-a intrebat ce as vrea sa-mi gateasca, i-am raspuns cu inimioare in ochi si bucurie-n suflet: PASTEEEEE! ( Pastele sunt in top 3 mancaruri favorite la mine 😀 ).

Apoi m-a intrebat ce fel de paste as vrea, iar eu i-am spus sa faca ceva ce crede el ca nu am mai mancat niciodata.

Va arat poza de pe Instagram, sa vedeti cum aratau pastele acestea magice intr-o zi romantica de August:

https://www.instagram.com/p/7Pyov_Qmk3/?taken-by=sinzianasooper

 

Combinatia de ingrediente pe care a ales-o, pe mine personal m-a uns pe suflet si intr-adevar nu mai mancasem niciodata ceva asemanator.

Astazi a gatit din nou pentru voi aceasta reteta, dar de data aceasta impreuna cu mine. Mai mult eu, ascultand indicatiile lui. 😀

Si acum sa lasam declaratiile astea siropoase deoparte si sa va explic concret cum sa gatiti aceste paste minunate.

Eu o sa va spun ce am folosit pentru doua portii:

INGREDIENTE

  • Tagliatelle – 220g
  • Dovlecel sau Zucchini ( noi am folosit zucchini) 120g ( pe intelesul vostru o jumatate de dovlecel)
  • Rosii uscate in ulei de masline – 8 jumatati
  • Anghinare – 2 bucati ( noi am folosit proaspata, dar se gaseste si marinata in ulei de masline si este delicioasa, a fost ingredientul meu preferat)
  • Sos de rosii – 5 linguri
  • Avocado – o jumatate
  • Branza de capra tartinabila – dupa gust
  • Usturoi – jumatate de catel
  • Ulei de masline- 2 linguri
  • Sare/ Piper – dupa gust

 

11 12

MOD DE PREPARARE

Exact dupa ce incepe apa sa fiarba, se pun tagliatellele la fiert timp de 8-10 minute. Nu uitati sa puneti sare in apa.

Separat, intr-o tigaie se pune uleiul de masline si usturoiul taiat marunt. Se lasa impreuna la foc mic cam 2 minute, astfel obtinem uleiul aromatizat.

Dovlecelul, rosiile uscate si anghinarea le taiem cubulete, apoi le punem in tigaie. Le sotam la foc mediu pana obtinem textura dorita ( de prefrat aldente, nu moi), apoi adaugam sosul de rosii si le mai lasam sa fiarba 2,3 minute.

La sfarsit punem sare si piper dupa gust, apoi adaugam in tigaie pastele. Le amestecam foarte bine si daca observam ca nu avem suficient sos in tigaie, putem sa mai adaugam putina apa ramasa de la paste.

Se monteaza in farfurie, iar deasupra se pun cubulete de avocado si branza de capra.

Pentru un plus de savoare puteti pune piper negru proaspat macinat.

13 14 15 16

 

Sper sa incercati si voi sa le faceti, mai ales daca iubiti pastele la fel de mult ca mine si va promit ca o sa va placa la nebunie.

Astept chiar si poze cu operele voastre de arta, dar si sfaturi, sugestii si noi idei. 🙂

PS: Daca vreti si un pahar cu vin, merge de minune unul Alb sec.

Va pup si va multumim pentru vizita.

 

 

 

 

creative wordpress theme

Comments (5)

  • Yamy! Arata delicios, mai vrem retete! 🙂 Spor la gatit!!

    Reply
    • Multumim mult! Retete noi in curand 🙂 Pana atunci spor la gatit, incearca-le pe astea 😛

      Reply
  • Heey! Arata minunat! Eu mananc paste aproape in fiecare zi :)) sunt convinsa ca trebuia sa ma nasc in italia :)) pentru incepatoare, am o singura sugestie: puneti usturoiul in uleiul de masline cam cu un sfert de ora inainte sa va apucati de gatit, si apoi il puneti la foc mic-mic inca 1 minutel. Pt ca, daca il lasati 2-3 minute, riscati sa se arda si devine amar. Spor la gatit! 😀 o sa incerc si eu reteta :*

    Reply
    • Merci de pont 😛 Daca incerci reteta zi-mi neaparat cum ti s-a parut 😀

      Reply
  • […] I-am gatit tagliatelle cu zucchini, rosii uscate, anghinare, avocado si branza de capra ( Reteta aici). […]

    Reply

Write a comment